Κίνα Εξολοθρευτής στατικής ηλεκτρικής ενέργειας κατασκευαστής

Στατική Co. τεχνολογίας της Σαγκάη Anping, ΕΠΕ

 

Ειδήσεις

October 30, 2020

Η ζημιά της στατικής ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων

Κατ' αρχάς, η ηλεκτροστατική προσρόφηση ESA (ηλεκτρο στατική έλξη), αυτό θα προκαλέσει τη σοβαρή ρύπανση.
Ξέρουμε ότι η διαδικασία παραγωγής ολοκληρωμένου κυκλώματος απαιτεί ένα καθαρό εργαστήριο ή ένα εξαιρετικά-καθαρό εργαστήριο. Εντούτοις, λίγοι εσωτερικοί κατασκευαστές μπορούν να επιτύχουν ότι δεν υπάρχει κανένα μόριο στο καθαρό δωμάτιο. Τώρα απαιτείται ότι το μέγεθος μορίων των μορίων σκόνης μειώνεται από τα αρχικά 0.3μm στα τρέχοντα 0.1μm, αλλά εάν το μέγεθος μορίων των προσροφημένων μορίων σκόνης είναι μεγαλύτερο από το πλάτος γραμμών, είναι εύκολο να απορριφθεί το προϊόν.
Μερικές φορές οι πελάτες θα ρωτήσουν, έχουμε κάνει μια καλή εργασία της ηλεκτροστατικής προστασίας σε ολόκληρη τη διαδικασία τις γκοφρέτες. Έχουμε συνδέσει όλο το στηρίζοντας εξοπλισμό και το χρησιμοποιημένο αντιστατικό εξοπλισμό, και το επίπεδο καθαρισμού είναι επίσης υψηλό. Γιατί το αφήνουμε για λίγο; Θα απορροφήσει ακόμα τις τέφρες κατόπιν; Αυτός είναι επειδή οι μηχανές ή τα εργαστήρια ότι οι γκοφρέτες προϊόντων και διαδικασίας είναι εξοπλισμένες με τα υψηλής απόδοσης φίλτρα FFU. Όταν η ροή αέρος τρίβει ενάντια στο προϊόν, η στατική ηλεκτρική ενέργεια θα παραχθεί. Όταν η στατική ηλεκτρική ενέργεια συσσωρεύει σε ένα συγκεκριμένο ποσό, θα προσελκύσει τη σκόνη. Επομένως, προτείνουμε έναν στατικό εξολοθρευτή χωρίς πηγή αέρα στο κατώτατο σημείο του φίλτρου υψηλής αποδοτικότητας για να εξασφαλίσουμε τη δυναμική ισορροπία του ολόκληρου διαστήματος.


Δεύτερον, η ηλεκτροστατική απαλλαγή ESD (ηλεκτρο στατική απαλλαγή), αυτό θα προκαλέσει τη διακοπή συσκευών.
Η ηλεκτροστατική απαλλαγή είναι η διαδικασία της συσσώρευσης δαπανών. Όταν η δαπάνη συσσωρεύει σε ένα ορισμένο επίπεδο, όταν το πλησιάζει ένας αγωγός, η ηλεκτροστατική απαλλαγή θα εμφανιστεί. Για να δώσουν ένα απλό παράδειγμα, τον ξηρό χειμώνα, οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συσσωρεύσουν τη στατική ηλεκτρική ενέργεια μετά από να περπατήσουν και να τρίψουν. Όταν αγγίζουμε μια λαβή μετάλλων ή ανοίγουμε μια πόρτα αυτοκινήτων, θα αισθανθούμε τη ηλεκτροπληξία. Αυτό είναι ηλεκτροστατική απαλλαγή. Γενικά, το ανθρώπινο σώμα έχει 3000 εκεί θα είναι ένα προφανές συναίσθημα απαλλαγής όταν η στατική ηλεκτρική ενέργεια είναι 5000V.
Το ίδιο πράγμα ισχύει για τα τμήματα ημιαγωγών. Εάν μια συσκευή ημιαγωγών με ένα συγκεκριμένο ποσό της στατικής ηλεκτρικής ενέργειας τοποθετείται μόνο ή σε μια ενότητα κυκλωμάτων, θα αναλύσει αμέσως. Αφότου επηρεάζεται η συσκευή από την ηλεκτροστατική απαλλαγή, δεν μπορεί να βλαφθεί λειτουργικά αμέσως, αλλά θα έχει επιπτώσεις στην αξιοπιστία του συστατικού.


Οι απώλειες που προκαλούνται από την ηλεκτροστατική απαλλαγή μπορούν να φθάσουν στα δισεκατομμύρια των δολαρίων ετησίως. Επομένως, πολλοί μεγάλης κλίμακας συστατικό και κατασκευαστές εξοπλισμού εισάγουν την επαγγελματική τεχνολογία για να μειώσουν τη συσσώρευση της στατικής ηλεκτρικής ενέργειας στο περιβάλλον παραγωγής.
Τρίτον, η ηλεκτρονική παρέμβαση της EMI (ηλεκτρομαγνητική παρέμβαση), αυτό θα προκαλέσει τη ζημία.
Η ηλεκτροστατική απαλλαγή θα ακτινοβολήσει πολλά ραδιο κύματα, και αυτά τα ραδιο κύματα έχουν τις συχνότητες, οι οποίες θα προκαλέσουν τη μεγάλη παρέμβαση στους περιβάλλοντες μικροεπεξεργαστές, όπως οι χαοτικές οδηγίες προγράμματος, τα χαοτικά στοιχεία, τα άγνωστα μηνύματα λάθους, κ.λπ., και αυτά τα προβλήματα γενικά δεν αντιμετωπίζονται σοβαρά, αλλά μόλις εμφανιστεί μια δυσλειτουργία, η ζημιά που φέρνει θα είναι τεράστιο.

Στοιχεία επικοινωνίας